Mormor Astrids Leverpastej

Ingredienser

450 g             Lever (kalv eller svin)

125 – 150 g   Späck

3                    Ansjovisar (eller 6 filéer ansjoviskryddad sillfilé)

2 msk             Hackad gul lök

                      Salt

½ msk            Strösocker

1/4 tsk           Vitpeppar

1 knivsudd     Ingefära

125 g             Vetemjöl

4 – 4,5 dl       Vispgrädde

(250 g            Späck i tunna skivor till formen)

 

Lägg levern i vatten, helst i 12 timmar

Mal lever, späck, ansjovis och lök. 2 – 3 varv i köttkvarnen

Rör ner kryddor och mjöl, med elvisp

Tillsätt grädden, lite i taget under omrörning

Fyll smeten i aluminiumformar

Grädda i vattenbad ca 1 timme, täck med bakplåtspapper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *