Lussebullar

300 gram Smör

1 liter  Mjölk

100 gram Jäst

2,5 dl Strösocker

2 st Ägg

3 påsar (1,5 gram) Saffran

1600 gram Vetemjöl

Beskrivning

  • Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37 grader
  • Smula ner jästen, tillsätt socker, ägg och saffran
  • Tillsätt mjölet, lite i taget.
  • Knåda i assistenten 10 minuter.
  • Täck över, låt jäsa i 35 minuter på varm plats.
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Forma degen till saffransbullar
  • Låt bullarna jäsa igen på plåten under handduk, ca 30 minuter. De sista 5 gärna på spishällen.
  • Pensla med ägg, garnera med russin.
  • Grädda till gyllenbrun färg, ca 5 minuter.
  • Låt svalna under bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *